22 prill 2008
Tryezë e rrumbullaktë për monitorimin e buxhetit të shtetit

14 prill 2008
Promovohen praktikat bashkëpunuese midis biznesit dhe shoqërisë civile

29 mars 2008
Shërbim ligjor falas për banorët e Gerdecit

20 mars 2008
Mbështetje për të shpërngulurit e tragjedisë së Gërdecit

13 mars 2008
Lobim për ligjin mbi të drejtën e informimit

15 shkurt 2008
Prezantim publik i dokumentit rekomandues për reformën zgjedhore

26 janar 2008
Lobim dhe advokaci për inkurajimin e përfshirjes sociale

5 dhjetor 2007
Prezantohet projektligji “Për ndihmën juridike”

nëntor 2007
Kurse trajnimi për qeverisjen pjesëmarrëse

5 nëntor 2007
Prezantohet raporti i tretë për monitorimin e veprimtarisë së Kuvendit të Shqipërisë

2 nëntor 2007
Mbrëmje me maturantë mbi Universitetin Amerikan në Bullgari

1 nëntor 2007
Monitorimi i angazhimeve që burojnë nga MSA

18 tetor 2007
Sondazh për çështje të integrimit europian

15-19 tetor 2007
Trajnim në grup dhe suplement për integrimin europian

15 tetor 2007
Konferencë ndërkombëtare për hapësirat publike urbane në Shqipëri

12 tetor 2007
Konferencë kombëtare per privatizimet strategjike

5 tetor 2007
Propozohet projektligj i ri kundër diskriminimit

15 shtator 2007
Kërkohet dialog për ndryshimet e propozuara nga qeveria në ligjin për organizatat jofitimprurëse

14 shtator 2007
Veprimtari p ër projektin e reformës zgjedhore

3 gusht 2007
Studentët dhe jeta publike

20 korrik 2007
Debat rreth ligjeve për librin dhe për të drejtën e autorit

11 korrik 2007
Debat për disa ndryshime në ligjin mbi të drejtën e informimit

10 korrik 2007
Prezantohet projekti për buxhetin me pjesëmarrje

29 Qershor 2007
Rritja e aftësisë menaxhuese të bashkisë dhe pjesëmarrja e qytetarëve në vendimmarrje

25 Qershor 2007
Propozohen ndryshime në ligjin 8503 për të drejtën e informimit

21 Qershor 2007
Punësimi i të diplomuarve jashtë shtetit në administratën publike

30 Maj 2007
Bashkëbisedim shoqëri civile-qeveri për reduktimin e informalitetit

11 Maj 2007
Publikohet raporti i dytë për veprimtarinë e Kuvendit të Shqipërisë

4 Prill 2007
Memorandum i fermerëve për eksporte me standarde europiane

29 Mars 2007
Monitorimi i procesit të shqyrtimit parlamentar të projektligjeve

28 Mars 2007
Shoqëria civile, pro krijimit të një komiteti shtetëror kundër gjakmarrjes

16 Mars 2007
Monitorimi i Strategjisë së Migracionit

26 Shkurt 2007
Nënshkruhet Memorandumi i bashkëpunimit për monitorimin qytetar të marrëdhënieve
BE-Shqipëri

18-20 shkurt, 2007
Numërimi paralel i votave

13 Shkurt 2007
Shoqëria civile kërkon uljen e konfliktualitetit të fushatës zgjedhore

3 Shkurt 2007
Faqe interneti e MJAFT mbi
zgjedhjet vendore 2007

30 Janar 2007
Seminar mbi “Shërbimin e transportit publik në rajonin e Tiranës”

23 Janar 2007
Memorandum i shoqërisë civile në mbrojtje të të drejtave kushtetuese

18 Janar 2007
Thirrje e shoqërisë civile për një
fushatë zgjedhore qytetare


viti 2006 >>

 
 
 
 
 
   
 

20 mars 2008

Tragjedia e Gërdeci ku për shkak të shpërthimit të një çmontimi municionesh humbën jetën 25 persona, u plagosën qindra të tjerë dhe u rrënuan dhjetra shtëpi; la pa strehë qindra vetë, një pjesë e të cilëve po jetojnë në Shtëpinë e Pushimit të Ushtarakëve në Durrës. Në ndihmë të tyre fondacioni Soros ndërmori veprimtaritë e mëposhtme:

-        Ngritja e një qendre informacioni në hollin e hotelit kryesor të kompleksit në shtëpinë e punonjësve të Ministrisë së Brendshme. Në këtë mjedis u vendos një televizor me ekran te gjere, u sigurua abonimin në shtypin periodik si dhe u ngrit një qendër zëri.
-        Çelja e kurseve të përditshme të formimit profesional për gra dhe vajza duke u fokusuar në ato të rrobaqepësisë, të higjenës dhe të mësimit të kompjuterit. Në këto kurse do të përfitojnë rreth 100 gra dhe vajza.
-        Rregullimi i këndit aktual të lodrave dhe shtimi i mjeteve didaktike për fëmijë.

Në realizimin e veprimtarive të mësipërme, OSFA angazhoi Shoqatën për Shërbime Psiko-Sociale, Durrës, e cila ka përvojë pozitive disa vjeçare bashkëpunimi me fondacionin si dhe ka kapacitetet e nevojshme për realizimin e tyre. Këto veprimtari mbështetëse do të kryhen për një periudhë dy-tre mujore në varësi të normalizimit të situatës pas tragjedisë.

Njëkohësisht fondacioni po punon për transparencën e ngjarjes dhe të dëmshpërblimeve, për të ofruar ndihmë ligjore ndaj të dëmtuarve etj.