viti 2007 >>

22 Dhjetor 2006
Workshopi: "Marrëveshja e Ndërmjetme me BE-në dhe
biznesi shqiptar"

22 Dhjetor 2006
Shpallen fituesit e konkursit "Partneriteti Privat-Publik"

1 Dhjetor 2006
Debat i shoqërisë civile mbi projekt-ligjin e ri të Policisë së Shtetit

21 Nëntor 2006
Prezantim i studimit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete”

18 Nëntor 2006
Konferenca “Shqipëria dhe Greqia: perceptime të ndërsjellta”

6-10 Nëntor 2006
Seminar mbi sfidat e Integrimit Europian

3 Nëntor 2006
Mbrëmje prezantuese me maturantë

3 Nëntor 2006
Debat për librin në Ballkanin Perëndimor

1 Nëntor 2006
AEDP fiton çështjen ndaj qeverisë shqiptare Fondet do të përdoren për të ngritur shtëpinë e OJQ-ve

14 tetor 2006
Standardet në arsimin parauniversitar

10 Tetor 2006
Prezantimi i raportit monitorues unevotoj.com

 
 
 
 
 

21 nëntor, 2006

Perceptimet e shoqërisë shqiptare për Integrimin e vendit, mblodhen më 21 nëntor ministra, deputetë, politikanë, ambasadorë dhe gazetarë në prezantimin e sondazhit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete”. Sondazhi është realizuar nga Instituti i Studimeve Ndërkombëtare (AIIS), me mbështetjen e Fondacionit të Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë-Soros (OSFA).

Gjatë takimit u prezantuan rezultatet e sondazhit, pjesë e një studimi shumë vjeçar të AIIS-së. në të cilin është ndjekur evoluimi i qendrimit të qytetarëve shqiptarë ndaj procesit të integrimit. Ky është sonadazhi i katërt dhe parashikohet të ndiqet nga të tjerë në vitet e ardhshme.

Punimet e konferencës u zhvilluan në formën e një forumi të hapur rreth sondazhit të AIIS-së dhe u fokusuan kryesisht rreth qendrimit të grupeve të ndryshme ndaj procesit të integrimit, si ka ndikuar nënshkrimi I MSA-së në perceptimin qytetar, cilat janë pasojat e mundshme në rast zgjatje kohore të procesit të integrimit etj.

Të pranishëm ishin edhe zonja Arenca Trashani, Ministre e Integrimit, si dhe zoti Ilir Meta në cilësinë e Kryetarit të Komisionit Parlamentar për Integrimin.