viti 2007 >>

22 Dhjetor 2006
Workshopi: "Marrëveshja e Ndërmjetme me BE-në dhe
biznesi shqiptar"

22 Dhjetor 2006
Shpallen fituesit e konkursit "Partneriteti Privat-Publik"

1 Dhjetor 2006
Debat i shoqërisë civile mbi projekt-ligjin e ri të Policisë së Shtetit

21 Nëntor 2006
Prezantim i studimit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete”

18 Nëntor 2006
Konferenca “Shqipëria dhe Greqia: perceptime të ndërsjellta”

6-10 Nëntor 2006
Seminar mbi sfidat e Integrimit Europian

3 Nëntor 2006
Mbrëmje prezantuese me maturantë

3 Nëntor 2006
Debat për librin në Ballkanin Perëndimor

1 Nëntor 2006
AEDP fiton çështjen ndaj qeverisë shqiptare Fondet do të përdoren për të ngritur shtëpinë e OJQ-ve

14 tetor 2006
Standardet në arsimin parauniversitar

10 Tetor 2006
Prezantimi i raportit monitorues unevotoj.com

 
 
 
 
 

22 dhjetor 2006

Në muajin prill Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë-Soros (OSFA) shpalli konkursin “Partneriteti Privat-Publik në Pushtetin lokal”. Ky konkurs synonte  nxitjen e  partneritetit mes strukturave Private dhe Publike, në interes të komunitetit. Përhapja e përvoja më të mira, nxitja e mendësive të reja dhe rritja e trasparencës në partenritetin Privat-Publik, përbënë kriteret e vlerësuara e të përzgjedhura nga juria.
Konkuruan mes tyre katër bashki me gjithsej nëntë projekte.

Juria, pasi vlerësoi frymën e bashkëpunimit që zotëronte në përgjithësi projektet e paraqitura, vendosi të japë këto vlerësime:

  1. Çmimi i parë, me shumën prej 20 000 USD, iu dha Bashkisë së Kuçovës për projektin “Rindërtim tregu”.
  2. Çmimi i dytë, me shumën prej 10 000 USD, iu dha Bashkisë së Krujës për projektin “Rindërtim i Rrugës Varosh”.
  3. Çmimi i tretë, me shumën prej 7 000 USD, iu dha Bashkisë së Tiranës për projektin “Rindërtim i urës së Tabakëve”.

Këto fonde jan vene në përdorim të fituesve për të zbatuar përsëri projekte të reja me të njëjtën natyrë partneriteti.