29 Qershor 2007
Rritja e aftësisë menaxhuese të bashkisë dhe pjesëmarrja e qytetarëve në vendimmarrje

25 Qershor 2007
Propozohen ndryshime në ligjin 8503 për të drejtën e informimit

21 Qershor 2007
Punësimi i të diplomuarve jashtë shtetit në administratën publike

30 Maj 2007
Bashkëbisedim shoqëri civile-qeveri për reduktimin e informalitetit

11 Maj 2007
Publikohet raporti i dytë për veprimtarinë e Kuvendit të Shqipërisë

4 Prill 2007
Memorandum i fermerëve për eksporte me standarde europiane

29 Mars 2007
Monitorimi i procesit të shqyrtimit parlamentar të projektligjeve

28 Mars 2007
Shoqëria civile, pro krijimit të një komiteti shtetëror kundër gjakmarrjes

16 Mars 2007
Monitorimi i Strategjisë së Migracionit

26 Shkurt 2007
Nënshkruhet Memorandumi i bashkëpunimit për monitorimin qytetar të marrëdhënieve
BE-Shqipëri

18-20 shkurt, 2007
Numërimi paralel i votave

13 Shkurt 2007
Shoqëria civile kërkon uljen e konfliktualitetit të fushatës zgjedhore

3 Shkurt 2007
Faqe interneti e MJAFT mbi
zgjedhjet vendore 2007

30 Janar 2007
Seminar mbi “Shërbimin e transportit publik në rajonin e Tiranës”

23 Janar 2007
Memorandum i shoqërisë civile në mbrojtje të të drejtave kushtetuese

18 Janar 2007
Thirrje e shoqërisë civile për një
fushatë zgjedhore qytetare


viti 2006 >>

 
 
 
 
 


Ftesë për tender parakualifikimi

Thirrje për projekt-ide

Global Supplementary Grants Program

   
 


21 Qershor 2007

Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë, Soros, në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Departamentin e Administratës Publike publikuan studimin “Nxitja e punësimit të të diplomuarve jashtë shtetit në administratën publike shqiptare”.

Organizatorët e studimit vërejnë se, megjithë hapa e hedhura deri tani për punësimin e të diplomuarve jashtë shtetit në administratën publike, përfshirja e këtij kontigjenti të rinjsh dhe të rejash si në administratën qendrore ashtu edhe në atë lokale, përbën një problem të mprehtë.

Departamenti i Administratës Publike, dikur në varësi të Këshillit të Ministrave dhe tashmë si një strukturë e Ministrisë së Brendshme, është i pafuqishëm jo për të përthithur në nivele të ndryshme të administratës të rinj të diplomuar jashtë shtetit, por edhe për të mbrojtur ata që ishin marrë nga ish qeverisja socialiste.

Studimi jep rekomandime dhe tërheq vëmendjen e qeverisë shqiptare, të grupeve parlamentare, të partive kryesore dhe të shoqërisë civile për të krijuar më shumë hapësira punësimi dhe rektrutimi në administratën publike të të diplomuarve jashtë shtetit.

Klikoni këtu për të shkarkuar një kopje të studimit