botime

Prezantim i studimit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete

21 nëntor, 2006

Perceptimet e shoqërisë shqiptare për Integrimin e vendit, mblodhen më 21 nëntor ministra, deputetë, politikanë, ambasadorë dhe gazetarë në prezantimin e sondazhit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete”. Sondazhi është realizuar nga Instituti i Studimeve Ndërkombëtare (AIIS), në kuadër të Rrjetit për Shoqërinë e Hapur në Shqipëri (NOSA).

Gjatë takimit u prezantuan rezultatet e sondazhit, pjesë e një studimi shumë vjeçar të AIIS-së. në të cilin është ndjekur evoluimi i qendrimit të qytetarëve shqiptarë ndaj procesit të integrimit. Ky është sonadazhi i katërt dhe parashikohet të ndiqet nga të tjerë në vitet e ardhshme.

Punimet e konferencës u zhvilluan në formën e një forumi të hapur rreth sondazhit të AIIS-së dhe u fokusuan kryesisht rreth qendrimit të grupeve të ndryshme ndaj procesit të integrimit, si ka ndikuar nënshkrimi I MSA-së në perceptimin qytetar, cilat janë pasojat e mundshme në rast zgjatje kohore të procesit të integrimit etj.

Të pranishëm ishin edhe zonja Arenca Trashani, Ministre e Integrimit, si dhe zoti Ilir Meta në cilësinë e Kryetarit të Komisionit Parlamentar për Integrimin. 

 

Bashkëbisedim shoqëri civile-qeveri për reduktimin e informalitetit

Publikohet raporti i dytë për veprimtarinë e Kuvendit të Shqipërisë

Monitorimi i procesit të shqyrtimit parlamentar të projektligjeve

Nënshkrimi i Memorandumit të Mirëkuptimit

Numërimi paralel i votave

Faqe intermeti e MJAFT mbi zgjedhjet vendore 2007

Seminar mbi “Shërbimin e transportit publik në rajonin e Tiranës”

Workshopi: “Marrëveshja e Ndërmjetme me BE-në dhe Biznesi shqiptar

Prezantim i studimit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete”

Seminar mbi sfidat e Integrimit Europian

Statusi ndërkombëtar i Kosovës dhe siguria në Ballkan

Prezantimi i Raportit monitorues Unevotoj,
janar-korrik 2006
.

Kthesat historike dhe rikthimi i kujtesës

Lobim për shoqërinë civile në Parlamentin Europian

Plani Kombëtar i Veprimit për Rininë

MJAFT në protestë: Shqipëria ka etje!

Sfida e energjisë dhe zgjidhjet alternative

arkiv »

 

 

home