botime

MJAFT në protestë: Shqipëria ka etje!

shtator 2006

Tiranë
Lëvizja Mjaft rikthehet këtë shtator me organizimin e një fushatë protestash nën slloganin “Shqipëria ka etje”. Aktivistët e lëvizjes Mjaft, ndërtuan në një nga ditët e protestave në bulevardin “Dëshmorët e Kombit” një “akuadot” antik me 1200 bidona uji të boshatisur, simbol i etjes së Shqipërisë në fillimshekullin XXI.
Të vendosur në mesditë, përpara Ministrisë së Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacioneve, aktivistët e MJAFT i kujtuan publikut premtimet e pambajtura të qeveritarëve dhe denoncuan me statistika të sakta pasojat e kësaj situate. Ndër statistikat shokuese të marra nga Banka Botërore, INSTAT, QSUT, Drejtoria e Përgjithshme e Ujësjellës-Kanalizimeve, etj., rezulton se:
-30% e banorëve të zonave të tjera urbane kanë ujë për më pak se gjashtë orë në ditë, me pak se 50% e familjeve në gjithë Shqipërinë kanë ujë të pandërprerë, ndërsa 50% e tyre kanë ujë për 10 ose më pak orë në ditë.
-Qindra të rinj dhe të moshuar, paraqiten pranë qendrave spitalore si pasojë e konsumimit të ujit të ndotur, 70% e qyteteve kryesore te vendit furnizohen me uje nga puset nëntokësore, ndërsa niveli i mbulimit me ujë të pijshëm arrin 85% të vendit!

Veç kësaj, Banka Botërore raporton statistikën skandaloze: 80% e familjeve shqiptare nuk kanë ujë!

Fier
Po në kuadër të kësaj fushate, aktivistë të lëvizjes Mjaft, shpallën protestën “Shqipëria ka etje” në qytetin e Fierit, në formën e një procesi votimi. Ata vendosën në sheshin mes Bashkisë dhe Prefekturës së qytetit dy bidona 5 kg që përdoren për ujin e pijshëm dhe i shndërruan në kuti votimi për këtë votim original. Komuniteti i votuesve, i gjendur para dy alternativave : “Unë pi ujë të blerë” dhe “Unë pi ujë çezme”, votoi mbi 90 përqind në alternativën domethënëse “Unë pi ujë të blerë”.

Monitorimi i procesit të shqyrtimit parlamentar të projektligjeve

Nënshkrimi i Memorandumit të Mirëkuptimit

Numërimi paralel i votave

Faqe intermeti e MJAFT mbi zgjedhjet vendore 2007

Seminar mbi “Shërbimin e transportit publik në rajonin e Tiranës”

Workshopi: “Marrëveshja e Ndërmjetme me BE-në dhe Biznesi shqiptar

Prezantim i studimit “Shqipëria dhe BE – Përfytyrime dhe Realitete”

Seminar mbi sfidat e Integrimit Europian

Statusi ndërkombëtar i Kosovës dhe siguria në Ballkan

Prezantimi i Raportit monitorues Unevotoj,
janar-korrik 2006
.

Kthesat historike dhe rikthimi i kujtesës

Lobim për shoqërinë civile në Parlamentin Europian

Plani Kombëtar i Veprimit për Rininë

MJAFT në protestë: Shqipëria ka etje!

Sfida e energjisë dhe zgjidhjet alternative

arkiv »

 
 
 

 

home